Ζύμη για κρέπες!!!

Είναι ίσως η καλύτερη ζύμη για κρέπες που έχω δοκιμάσει! Υλικά που θα χρειαστείτε(για 5-6 μεσαίου μεγέθους κρέπες):
  • 1 ποτήρι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
  • 3 αυγά
  • Λίγο λιωμένο βούτυρο
  • Λάδι
 Λοιπόν η διαδικασία έχει ως εξής: Αρχικά χτυπάτε το γάλα με τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας όχι και πολύ πηχτός χυλός(μπορεί να χρειαστείτε και λίγο παραπάνω αλεύρι). Τέλος αλείφετε το τηγάνι με λάδι(αντικολλητικό τηγάνι και λάδι μια κουταλιά της σούπας) και το αφήνετε να κάψει καλά! Μόλις το τηγάνι είναι έτοιμο χαμηλώνετε τη φωτιά(σε κουζίνα με κλίμακα 1-9 το βάζετε στο 5) και ρίχνετε λίγο απο το μείγμα μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού(μην γίνουν πολύ χοντρές οι κρέπες γιατί δεν θα ψηθούν καλά!). Το παρακολουθείτε και αφου ψηθεί απο την μία πλευρά το γυρίζετε. Λοιπον η ζύμη αυτή είναι πραγματικά πολύ νόστιμη και διατηρείται και στο ψυγείο για κάποιες μέρες! Μέσα εσείς μπορείτε να βάλετε ότι τραβάει η όρεξή σας! Παρόλα αυτά όμως παραθέτω κάποιες αγαπημένες μου γεύσεις! Περιμένω και τις δικές σας ιδέες!!

No comments:

Post a Comment