Για τον χαλβά:
- Αλεύρι σταρένιο(όσο πάρει)
- 2 φλυτζάνια τσαγιού αμύγδαλα αποφλοιωμένα
- 2 ποτήρια νερού λάδι
- 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- Γαρίφαλλο
- 4 ποτήρια νερό
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το γαρίφαλλο και την κανέλα στη φωτιά και τα βράζουμε για λίγη ώρα και το σιρόπι είναι έτοιμο.
Χαλβάς:
Καίμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι(μέτρια φωτιά) και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα όχι πολύ πηχτή. Σκοπός μας είναι η μάζα του αλευριού με το λάδι να πάρει ένα χρώμα μπεζ- καφέ. Μόλις αρχίζει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε και τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα να καβουρδιστούν και αυτά. Μόλις έχει πάρει το χρώμα του το βγάζω απο τη φωτιά και ρίχνω το σιρόπι σιγά σιγά και αφού το ρίξω το ξαναβάζω πάνω στη φωτιά, το ανακατεύω να στεγνώσει και το αποσύρω. Βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει! Δεν θα έχετε ξαναφάει τέτοιο χαλβά ειλικρινά σας το λέω!! Καλη επιτυχία!!
No comments:
Post a Comment