Φασολάδα λευκή με ρίγανη!!!

Ένας πολύ νόστιμος και πρωτότυπος τρόπος να φας φασολάδα πέρα απο τον παραδοσιακό με την κόκκινη σάλτσα! Είναι πραγματικά πολύ νόστιμη συνταγή!!
Υλικά:
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • Σέλινο ή μαρούλι ( ή και τα 2)
  • 1 καρότο
  • 1 ματσάκι μαΐντανό
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • χυμό απο ένα λεμόνι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κιλό φασόλια μέτρια
Καταρχάς έχετε μουλιάσει απο το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε νερό. Το επόμενο πρωί λοιπόν τα βάζετε να πάρουν μια βράση και πετάτε το πρώτο νερό. Εντωμεταξύ έχετε κόψει το κρεμμύδι και το καρότο σε ροδέλες και το σέλινο ή το μαρούλι σε κομμάτια (μπορείτε να βάλετε ή σέλινο ή μαρούλι ή και τα 2, είναι εξίσου νόστιμο όπως και να το κάνεις). Ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια ελαφρά και στη συνέχεια ρίχνετε τα φασόλια, το καρότο και το σέλινο ή το μαρούλι καθώς και την ζάχαρη! Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα φασόλια! Αφήνετε να βράσει για μια ώρα τουλάχιστον σε μέτρια φωτιά (με χύτρα θέλει περίπου 25-30 λεπτά). Αν τα φασόλια δεν είναι μαλακωμένα τα αφήνετε παραπάνω ώρα!
Στη συνέχεια δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το πιπερι καγιέν ή το μπούκοβο (όποιος δεν το θέλει πικάντικο απλά δεν βάζει αυτά τα συστατικά) και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο ακόμα. Τέλος μόλις έχει χυλώσει και δεν έχει πολλά υγρά ρίχνουμε και το χυμό απο το λεμόνι, πασπαλίζουμε με φρέσκο μαιντανό και έτοιμο!! Καλή σας όρεξη και ΚΑΛΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ!!!

1 comment:

  1. Μπράβο!! πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή..

    ReplyDelete