Χωριάτικος κόκκορας κρασάτος με μακαρόνια!!!

Κόκκορας κρασάτος με μακαρόνια! Τέλειο φαγητό για Κυριακή!! Μια πολύ νόστιμη συνταγή που όλοι θα θέλετε να δοκιμάσετε! Λοιπόν για 4 άτομα θα χρειαστείτε:
  • 1 κόκκορα κομμένο σε μερίδες (το ίδιο μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο)
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο5(να είναι λίγο χοντρά)
  • 2 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια 
  • Ξερή μυζήθρα τριμμένη
  • 1 κουτ. του γλυκού πολτό ντομάτας
  • 1 κουτ. του γλυκού μπαχάρι
  • 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι μαύρο σε κόκκους
  • 3 ξυλαράκια κανέλα
  • 1 κουτ. του γλυκού γαρίφαλλο
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί αρετσίνωτο
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • Αλάτι
Αρχικά καθαρίζουμε τη φλούδα απο τις ντομάτες και τις χτυπάμε μαζί με τον πολτό. Στη συνέχεια καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια(καλύτερα να είναι χοντρές λωρίδες). Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει λίγο τσιγαρίζουμε το κόκκορα μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κρέας μόλις είναι έτοιμο και τσιγαρίζουμε(πολύ λίγο) το κρεμμύδι και απο πάνω ξαναβάζουμε το κρέας. Ρίχνουμε όλα τα συστατικά με πρώτο το κρασί και στο τέλος νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας μας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο γύρω στις 2 ώρες. Όταν είναι έτοιμο το κρέας πέρνουμε μια καλή ποσότητα απο το ζουμί του, του προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε τα μακαρόνια. Θα γίνει ένα κοκκινιστό άλλο πράγμα!! Σερβίρετε με ξερή μυζήθρα! Καλή όρεξη!!

No comments:

Post a Comment