Τσιπούρες με σέλινο αυγολέμονο!!

Μια σπάνια αλλά τόσο μα τόσο νόστιμη συνταγή που όλοι πρέπει να δοκιμάσετε!! Πραγματικά είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος να μαγειρέψετε τα ψάρια σας και μόλις τον δοκιμάσετε μετά δεν θα τα φτιάχνετε αλλιώς!! Για 4 άτομα θα χρειαστείτε:
  • 4 τσιπούρες
  • 1 κιλό σέλινο
  • 1 κιλό μαρούλι
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
Καθαρίζετε τα σέλινα και τα μαρούλια, τα πλένετε, τα κόβετε σε 2-3 τεμάχια και τα ρίχνετε σε νερό που βράζει για να πάρουν μερικές βράσεις! Τα σουρώνετε. Μετά ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και σε μια κατσαρόλα το βάζετε με το λάδι να μαραθεί όχι πάρα πολύ!! Στη συνέχεια ρίχνετε ένα ποτήρι νερό και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτετε το σέλινο και το μαρούλι να μισοβράσουν. Στο μεταξύ έχετε καθαρίσει και αλατίσει τις τσιπούρες τις οποίες τοποθετείτε πάνω στα χόρτα, προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο και λίγο νερό (αν χρειάζεται) και σκεπάζετε την κατσαρόλα! Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου!! Μόλις το φαγητό είναι σχεδόν ετοιμο χτυπάτε τα αυγά πολύ καλά και τους ρίχνετε μέσα τον χυμό των λεμονιών και στη συνέχεια ζουμί απο το φαγητό! Ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα πάνω στα ψάρια και τα χορταρικά! Προσοχή ανακατεύετε ελαφρά την κατσαρόλα πάνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει το αυγολέμονο!!! Σερβίρετε ζεστό! Γίνετε ένα φαγητό εξαιρετικό πραγματικά!! Καλή σας όρεξη!!!

2 comments:

  1. ωραίο!!!!!

    ReplyDelete
  2. Εξαιρετικός τρόπος να φας το ψάρι σου!! Δοκίμασέ το και πες μου εντυπώσεις!!!

    ReplyDelete