Σπανακόπιτα με φέτα!!


Μετά από πολύ καιρό είπα να ανεβάσω μια παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή! Έτσι λοιπόν έφτιαξα σήμερα μια σπανακόπιτα με φέτα και μύρισε όλο το σπίτι - μην σας πω όλο το τετράγωνο! Για ένα μικρό ταψάκι θα χρειαστείτε:
Για την ζύμη:
  • Αλεύρι μισό κιλό για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. του γλυκού μέλι
  • Μισό φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • Λάδι
  • Χλιαρό νερό
Για την γέμιση:
  • 600 γραμμάρια σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά
  • 200 γραμμάρια φέτα σκληρή
  • 1 αυγό
  • Λάδι
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και σχετικά εύκολη: Αρχικά θα φτιάξετε τη ζύμη. Σε μια μεγάλη μπασίνα βάζετε πρώτα τη μαγια, στη συνέχεια κοσκινίζετε το αλεύρι και τέλος προσθέτετε το μέλι και το αλάτι. Ρίχνοντας σιγά σιγά το χλιαρό νερό ζυμώνετε καλά μέχρι η ζύμη να μην 'κολλάει' στα χέρια σας! Στη συνέχεια αφήνετε την ζύμη να 'ξεκουραστεί' περίπου 1-2 ώρες σκεπασμένη σε κάποιο ζεστό μέρος (δεν χρειάζετε παραπάνω θα δείτε ότι θα φουσκώσει αμέσως!).

Για την γέμιση, αφού πλύνετε πολύ καλά και καθαρίσετε το σπανάκι το βάζετε στην άκρη να στραγγίξει. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, και μόλις κάψει ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια ρίχνετε το σπανάκι και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα νερά που θα βγάλει το σπανάκι μας. Μόλις λοιπόν εξατμιστούν τα νερά (περίπου 20 λεπτά - ανάλογα με το πόσο καλά έχουμε στραγγίξει το σπανάκι μας), το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε την φέτα και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε την γέμιση πάνω στο φύλλο που έχουμε ανοίξει και φροντίζουμε να πάει παντού. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, κόβουμε σε κομμάτια και η σπανακοτυρόπιτά μας είναι έτοιμη να μπει στο φούρνο! Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 περίπου λεπτά! Καλή όρεξη!! 

1 comment:

  1. Τελεια συνταγή! Τη δοκίμασα και τρελάθηκαν όλοι! Ευχαριστώ @oimageirikesmas

    ReplyDelete