Γλυκό του κουταλιού σταφύλλι!!!

Το ωραιότερο γλυκού του κουταλιού σταφύλλι το έχω φάει απο την γιαγιά μου και πραγματικά αξίζει να το φτιάξετε! Θα χρειαστείτε:
  • 3 κιλά σταφύλλι(σταφίδα σουλτανιά, μεσαία ρώγα χωρίς κουκούτσι)
  • 2,7 κιλά ζάχαρη
  • 4 βανίλιες
  • 1 λεμόνι
Πλένουμε το σταφύλλι πολύ καλά και το στραγγίζουμε. Στη συνέχεια σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε πρώτα το σταφύλλι και μετά τη ζάχαρη(η ζάχαρη πρέπει να το σκεπάζει). Το αφήνουμε απο το βράδυ μέχρι το πρωί(περίπου 12 ώρες) και μετά το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση για 3 λεπτά και το κατεβάζουμε. Την άλλη μέρα(μετά απο 24 ώρες περίπου) βγάζουμε το σταφύλλι με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπωλ και δένουμε το σιρόπι(το αφήνω να βράσει σε κανονική φωτιά για μισή ώρα περίπου-προσοχή μην φουσκώσει). Μετά ρίχνουμε πάλι το σταφύλλι μέσα στη κατσαρόλα με το χυμό του λεμονιού και τις βανίλιες. Το αφήνουμε πάλι 3-5 λεπτά να βράση σε κανονική φωτιά και έτοιμο!! Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια! Διατηρείται στο ψυγείο για πολύ καιρό. Έχει κάποια διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο!! Είναι πραγματικά μια πάρα μα πάρα πολύ ωραία παρασκευή!! Καλή επιτυχία!

No comments:

Post a Comment